10 minutni aktivni odmor na delovnem mestu ob Evropskem tednu športa

Številne raziskave in primeri dobrih praks potrjujejo, da gibalna dejavnost in šport izboljšujeta naše počutje in zdravje ter posledično tudi delovno storilnost. Zato je dobro, da jim nekaj časa posvetimo tudi med delovnim časom.

Pozivamo vse delodajalce in zaposlene, da ob Evropskem tednu športa, v petek, 28.9.2018 ob 10 uri, namenijo 10 minut aktivnemu odmoru.

Ker pri Olimpijskem komiteju Slovenije posvečamo posebno skrb družbeno odgovornem ravnanju in glede na dejstvo, da imamo v okviru projekta Razvoj kadrov v športu priložnost sodelovati z vrhunskimi strokovnjaki s področja kineziologije, smo se odločili, da družbeno odgovorno del te strokovne vrednosti podarimo vsem, ki to potrebujejo in želijo.

Skupaj z njimi smo pripravili elektronsko verzijo plakatov z navodili za vadbo na delovnem mestu. Gre za gibalne vaje, ki so jih kineziologi označili za najbolj primerne za tako imenovane sedeče poklice.

Vaje so skrbno načrtovane in premišljeno izbrane ter prenesene v delovno okolje. Lahko se izvajajo v pisarni, v delovnih oblačilih, pripomočki pa so lahko miza, stol, dežnik, kravata in podobno.

Plakate lahko naložite na svoj računalnik in jih natisnete!

Želimo si, da dnevno posvetite nekaj aktivnih minut svojemu zdravju in posledično tudi boljši učinkovitosti dela.

VAJE. KI JIH LAHKO IZVAJAMO NA DELOVNEM MESTU

Nizi kratkih vaj, ki jih za boljše počutje lahko vsakodnevno in brez posebne opreme naredimo na svojem delovnem mestu si lahko ogledate v seriji kratkih filmov. Kliknite tukaj.

Vzemimo si čas in naredimo nekaj za svoje zdravje in dobro počutje