Slovenija planinari

­čôŹValvasorjev dom pod Stolom
­čôů nedelja, 30. september 2018

Lokacija:┬áNaj planinska ko─Źa: Valvasorjev dom pod Stolom
Opis: Varno in do┼żiveto do┼żivljanje gorskega sveta za vse je vodilo projekta Slovenija planinari, ki ga v Evropskem tednu ┼íporta v sodelovanju z OKS-Z┼áZ pripravlja Planinska zveza Slovenije ter tako spodbuja gibanje in rekreacijo v naravi.

Skupaj s posameznimi planinskimi dru┼ítvi pripravljamo razli─Źne dogodke, ki so razpr┼íeni po celi Sloveniji in namenjeni vsem, ne glede na njihovo starost, spol ter fizi─Źno pripravljenost. Prav vsak se lahko udele┼żi dogodkov ter tako do┼żivi radost in lepoto gorskega sveta.

Osrednji dogodek bo v nedeljo, 23. septembra, pri Valvasorjevem domu pod Stolom
ÔÇô naj planinski ko─Źi 2018, ki so jo v tracionalni poletni akciji PZS in spletnega portala Siol.net okronali obiskovalci gora.

Organizator: Planinska zveza Slovenije
Ve─Ź informacij:
Damjan Omerzu
e-mail: pr@pzs.si
spletna stran: www.pzs.si/

Romska Mini olimpijada

­čôŹMurska Sobota
­čôů nedelja, 30. september 2018

ÔĆ▓┬á10:00 – 12:00
Lokacija: 9000 Murska Sobota (Google zemljevid)
Opis: Namenjena otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne ┼íole. Otroci spoznajo razli─Źne ┼íportne discipline, velik poudarek pa je na predstavitvi olimpijskega gibanja ÔÇô olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi, saj se dr┼żimo na─Źela ┬╗pomembno je sodelovati ne vedno zmagati┬ź. Namen je spodbuditi otroke k redni ┼íportni aktivnosti ter jih navdu┼íiti za ┼íport in aktivno ┼żivljenje.

Organizator: Romska športna zveza Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije.
Ve─Ź informacij:
Olimpijski komite Slovenije-Zdru┼żenje ┼íportnih zvez
e-mail: sportzavse@olympic.si

Ostali dogodki

18. rekreativni kolesarski maraton ob─Źine Puconci

­čôů nedelja, 30. september 2018
ÔĆ▓┬á10:30 – 14:00
­čôŹLokacija: Puconci
Opis:┬áRekreativni kolesarski maraton , s ┼ítirimi razli─Źno dolgimi in te┼żavnimi progami (17, 30, 50 in 67 km). Udele┼żenci prejmejo prakti─Źno darilo, malico in napitke na okrep─Źevalnicah ter v startno ciljnem prostoru. Najstarej┼íi udele┼żenec in udele┼żenka ter naj┼ítevil─Źnej┼ía skupina prejmejo pokal.

Startnina :
– 12 eur posamezniki
– 10 eur imetniki Olimpijske kartice, organizirane skupine z najmanj 8 ─Źlani, predprijavljeni do 21.9.2018
– 5 eur otroci in mladina do 14 leta starosti
Pri─Źakovana udele┼żba: 300 ljudi
Kontaktna oseba (organizator):
┼áportna zveza Puconci – Janez Lipi─Ź
tel.
041 650 463
e-mail:
mitja.crnkovic@puconci.si 
spletna stran: 
/

Ples ob drogu v vodi

­čôů nedelja, 30. september 2018
ÔĆ▓┬á12:00 – 13:00
­čôŹLokacija: Fakulteta za ┼íport Ljubljana, Gortanova ul. 22, 1000 Ljubljana (Google zemljevid)
Opis: 
Ples ob drogu danes postaja vse bolj priljubljena rekreativna vadba za tako ┼żenske, mo┼íke in tudi otroke. Je odli─Źna vadba za oblikovanje telesa, saj temelji zgolj na vajah z lastno te┼żo. Ples ob drogu v vodi zdru┼żuje elemente plesa, gimnastike, akrobatike ter baleta, zato tudi utegne pritegniti ljudi, ki telovadbe sicer ne marajo. Najve─Źji poudarek daje na mo─Źi in gibljivosti, ne zanemarja pa tudi medmi┼íi─Źne koordinacije, ravnote┼żja in vzdr┼żljivosti v mo─Źi. Slednja se poka┼że predvsem pri vadbi plesnih koreografij. Ples na drogu zahteva v za─Źetku nekaj osnovne mo─Źi, saj moramo biti sposobni prena┼íati lastno te┼żo, kar pa zna biti za ─Źiste za─Źetnike ┼że precej zahtevno. Ples ob drogu v vodi obdr┼żi vse pozitivne lastnosti ┬╗kopenskega┬ź, s tem da vadbo nekoliko olaj┼ía fizi─Źno slab┼íe pripravljenim vade─Źim ter vade─Źim s povi┼íano telesno te┼żo. Vadba v vodi je za le-te izjemno primerna, saj jim omogo─Źi primerno stopnjo obremenitve ter ne obremenjuje sklepov. Ker poteka v vodi je tudi bolj varna, saj zni┼żuje tveganje za morebitne padce in po┼íkodbe. Kot izredno zabavna in primerno zahtevna vadba je primerna za veliko ve─Źino populacije, tako starej┼íe, mlaj┼íe, bolj aktivne in ─Źiste za─Źetnike.
Pri─Źakovana udele┼żba:
15 ljudi
Kontaktna oseba (organizator):
Maja Virant (Plavalna zveza Slovenije)
tel.
051 330 644
e-mail:
maja@plavalna-zveza.si 
spletna stran: 
www.plavalna-zveza.si

<< Prejšnji dan