Olimpijski festival

­čôŹKongresni trg, Ljubljana
ÔĆ▓´ŞĆ┬á9:00 – 18:00

Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana
Opis:┬áV┬áprvi vrsti namenjen otrokom in star┼íem, dobrodo┼íli pa so vsi, ki bi se ┼żeleli sre─Źati tudi z manj medijsko izpostavljenimi ┼íportnimi panogami. Olimpijski festival bo na enem mestu ponujal skoraj 40 ┼íportnih izzivov, v katerih se boste lahko pomerili z vrhunskimi ┼íportniki. Ne bomo pozabili tudi na pomen uravnote┼żene prehrane. Mladi kuharji, znani pod imenom Kuhna pa to, bodo pokazali, kako si pripravimo tradicionalen, zdrav in uravnote┼żen obrok.┬áProjekt, v katerem sodeluje vse ve─Ź osnovnih ┼íol, sofinancira Ministrstvo za zdravje. Na tak na─Źin ┼żelijo mladim privzgojiti zdrave prehranjevalne navade in veselje do kuhanja.
Organizator: Olimpijski komite Slovenije ÔÇô Zdru┼żenje ┼íportnih zvez v sodelovanju z nacionalnimi pano┼żnimi ┼íportnimi zvezami; Kuhna pa to┬áv sodelovanju z Ministrstvom za zdravje
Ve─Ź informacij: olympic.si┬áin┬ákuhnapato.si

Ostali dogodki

Otroci, pripravimo si tradicionalen, zdrav in uravnote┼żen obrok!

Lokacija:┬áKongresni trg, Ljubljana (v sklopu Olimpijskega festivala); 9:00 – 18:00
Opis: Otroci bodo otrokom in star┼íem, ki se bodo udele┼żili Olimpijskega festivala, pokazali, da je pripraviti zdrav in uravnote┼żen obrok enostavno in zabavno. Projekt, v katerem sodeluje vse ve─Ź osnovnih ┼íol, ┬ásofinancira Ministrstvo za zdravje z namenom uresni─Źevanja Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim ┼żeli dr┼żava izbolj┼íati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva.
Organizator: Društvo vesela kuhinja v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Olimpijskim komitejem Slovenije
Ve─Ź informacij:┬ákuhnapato.si

Mini olimpijada

Lokacija: /
Opis:┬áNamenjena otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne ┼íole. Otroci spoznajo razli─Źne ┼íportne discipline, velik poudarek pa je na predstavitvi olimpijskega gibanja ÔÇô olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi, saj se dr┼żimo na─Źela ┬╗pomembno je sodelovati ne vedno zmagati┬ź. Namen je spodbuditi otroke k redni ┼íportni aktivnosti ter jih navdu┼íiti za ┼íport in aktivno ┼żivljenje.
Organizator: Olimpijski komite Slovenije ÔÇô Zdru┼żenje ┼íportnih zvez
Ve─Ź informacij:┬áolympic.si

Predstavitev aktivnosti za krepitev zdravja in spodbujanje zdravje prijazne telesne dejavnosti v zdravstvenih domovih in lokalnih skupnostih

Lokacija:┬áve─Ź lokacij po Sloveniji
Opis: Predstavitev aktivnosti za krepitev zdravja in spodbujanje zdravju prijazne telesne dejavnosti v zdravstvenih domovih in lokalnih skupnostih.
Organizator: Zdravstveni domovi in lokalne skupnosti v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in Ministrstvom za zdravje
Ve─Ź informacij: Okvirni program najdete tukaj.

Razstava Umetnost ┼íport in dedi┼í─Źina

Lokacija: Center kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana
Opis:┬áNa razstavi bomo z razli─Źnimi dejavnostmi predstavili, kako se vzgoja in izobra┼żevanje, umetnost, dedi┼í─Źina in ┼íport ┼że prepletajo, kako jih lahko ┼íe pove┼żemo, spoznali bomo kakovostne kulturne vsebine, ki vklju─Źujejo tudi ┼íport in gibanje oziroma telesno dejavnost. Razstava je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobra┼żevanju, ┼íportnim pedagogom iz razli─Źnih ┼íportnih ustanov ter organiziranim skupinam otrok/u─Źencev/dijakov iz vzgojno-izobra┼żevalnih zavodov.
Organizator: Ministrstvo za kulturo RS,┬áMinistrstvo za izobra┼żevanje znanost in ┼íport RS (Direktorat za ┼íport in Urad za razvoj zobra┼żevanja),┬áZavod RS za ┼íolstvo,┬áOlimpijski komite Slovenije ÔÇô Zdru┼żenje ┼íportnih zvez,┬áFakulteta za ┼íport Univerze v Ljubljani
Ve─Ź informacij:┬ákulturnibazar.si

Moja grajska medalja (delavnica)

ÔĆ▓´ŞĆ┬á10:30 – 12:00
Lokacija:┬áKulturni dom Kr┼íko, enota Grad Rajhenburg – Brestanica
Opis:┬áNa gradu Rajhenburg, ki deluje kot muzejska enota Kulturnega doma Kr┼íko imamo stalno razstavo Primo┼ż Kozmus, Odli─Źja, s katero predstavljamo enega najuspe┼ínej┼íih atletov, ki jih ima slovenski ┼íport. Na razstavi so razstavljena njegova najpomembnej┼ía odli─Źja, ki jih je osvojil na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Udele┼żenci delavnice si bodo skupaj z olimpionikom ogledali razstavo Odli─Źja. To bo za vse odli─Źna prilo┼żnost, da z atletom spregovorijo in tako izvedo ve─Ź o tem, kako se kujejo medalje. Nato pa bomo spoznavali materiale in razli─Źne na─Źine, s katerimi lahko reliefe, ki krasijo medalje, izdelamo tudi sami.
Organizator: Kulturni dom Kr┼íko, enota Grad Rajhenburg – Brestanica
Ve─Ź informacij:
zinka.junkar@gradrajhenburg.si
www.gradrajhenburg.si

Romska olimpijada

ÔĆ▓´ŞĆ┬á11:00
Lokacija: Naselje Pu┼í─Źa, Murska Sobota
Opis:┬áNamenjena otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne ┼íole. Otroci spoznajo razli─Źne ┼íportne discipline, velik poudarek pa je na predstavitvi olimpijskega gibanja ÔÇô olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi, saj se dr┼żimo na─Źela ┬╗pomembno je sodelovati ne vedno zmagati┬ź. Namen je spodbuditi otroke k redni ┼íportni aktivnosti ter jih navdu┼íiti za ┼íport in aktivno ┼żivljenje.
Organizator: Romska športna zveza Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije
Ve─Ź informacij:
Aleš Šolar
051 376 289
sportzavse@olympic.si

Evropski teden ┼íporta v Osrednji knji┼żnici Celje

Lokacija:┬áOsrednja knji┼żnica Celje, Muzejski trg 1a, Celje
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta bodo v vseh oddelkih Osrednje knji┼żnice Celje promovirali knji┼żni─Źno gradivo s ┼íportno vsebino.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Andreja Videc
tel. 03/426 17 14
www.knjiznica-celje.si

Športna Kamra

Lokacija: Spletni portal Kamra
Opis: V evropskem tednu športa bodo na domoznanskem spletnem portalu Kamra izpostavili vsebine na temo športa.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Robert O┼żura
tel. 03/426 17 14
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Celje)

Lokacija:┬áOsrednja knji┼żnica Celje
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorjem Robertom O┼żuro. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Robert O┼żura
tel. 03/426 17 14
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Ljubljana)

Lokacija:┬áMestna knji┼żnica Ljubljana
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorico Anjo Tr┼ían Frkovi─ç. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Mestna knji┼żnica Ljubljana
Ve─Ź informacij:
Anja Tršan Frković
tel. 01/600 13 43
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Murska Sobota)

Lokacija:┬áPokrajinska in ┼ítudijska knji┼żnica Murska Sobota
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorico Klaudijo Sedar. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Pokrajinska in ┼ítudijska knji┼żnica Murska Sobota
Ve─Ź informacij:
Klaudija Sedar
tel. 02/530 81 14
www.kamra.si

Branje je za duha to, kar je telovadba za telo (razstava)

Lokacija:┬áMestna knji┼żnica Ljubljana, Knji┼żnica Jo┼żeta Mazovca, Zalo┼íka cesta 61, Ljubljana
Opis:┬áKnji┼żna razstava biografij ┼íportnikov in druge ┼íportne literature ter promocija knji┼żevnosti s temami iz ┼íporta in ┼íportne kulture. Vstop prost.
Organizator: Mestna knji┼żnica Ljubljana
Ve─Ź informacij:
tel. 01 308 54 00
moste@mklj.si
www.mklj.si

<< Prejšnji dan