Evropski teden športa – 10 minutni aktivni odmor med delom

Številne raziskave in primeri dobrih praks potrjujejo, da gibalna dejavnost in šport izboljšujeta naše počutje in zdravje ter posledično tudi delovno storilnost. Zato je dobro, da jim nekaj časa posvetimo tudi med delovnim časom.

Pozivamo vse delodajalce in zaposlene, da ob Evropskem tednu športa, v sredo 27.9.2017 ob 10 uri, namenijo 10 minut aktivnemu odmoru.

Ker pri Olimpijskem komiteju Slovenije posvečamo posebno skrb družbeno odgovornem ravnanju in glede na dejstvo, da imamo v okviru projekta Razvoj kadrov v športu priložnost sodelovati z vrhunskimi strokovnjaki s področja kineziologije, smo se odločili, da družbeno odgovorno del te strokovne vrednosti podarimo vsem, ki to potrebujejo in želijo.

Skupaj z njimi smo pripravili elektronsko verzijo plakatov z navodili za vadbo na delovnem mestu. Gre za gibalne vaje, ki so jih kineziologi označili za najbolj primerne za tako imenovane sedeče poklice.

Vaje so skrbno načrtovane in premišljeno izbrane ter prenesene v delovno okolje. Lahko se izvajajo v pisarni, v delovnih oblačilih, pripomočki pa so lahko miza, stol, dežnik, kravata in podobno.

Želimo si, da dnevno posvetite nekaj aktivnih minut svojemu zdravju in posledično tudi boljši učinkovitosti dela.

Plakate lahko naložite na svoj računalnik in jih natisnete!