Dan s športniki invalidi ob Evropskem tednu športa

Zveza za šport invalidov Slovenije – Parolimpijski komite v okviru evropskega tedna športa, v četrtek, 28. septembra med 15. in 18. uro v Laškem, na parkirišču Kulturnega doma Laško pripravjla Dan s športniki invalidi. Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali nekatere paraolimpijske športe, pri vsakem športu bodo imeli možnost tudi poklepetati z izkušenimi športniki invalidi in trenerji ter se tudi sami preizkusiti v izbranem športu. Ob koncu dneva pa bomo vse obiskovalce povabili tudi na ogled EPINT 2017 v športni dvorani Tri lilije (Poženelova ulica 22, Laško). Ambasador dogodka je izvrstni slovenski paraolimpijec parakajakaš Dejan Fabčič.

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite med 26. septembrom in 5. oktobrom 2017 v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije v Laškem organizira Evropsko prvenstvo invalidov v namiznem tenisu – EPINT 2017. ki poteka  v času evropskega tedna športa, ki je tradicionalno na sporedu med 23. in 30. septembrom.

V tem času bo v Laškem poskrbljeno tudi za dodatno promocijo športa invalidov. Evropski teden športa je nastal na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi in v Sloveniji poteka pod okriljem nacionalnega koordinatorja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Glavna tema kampanje je Bodite aktivni (#BEACTIVE), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč skozi vse leto. Med pomembnimi aktivnostmi Evropskega tedna športa 2017 v Sloveniji so tudi aktivnosti za športno neaktivne invalide ter za splošno javnost z namenom promocije športa invalidov.

 

Številna društva, ki v svojo dejavnost vključujejo tudi  šport invalidov bodo v času evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom, s svojimi aktivnostmi, invalide v lokalnem okolju spodbudila k aktivnemu preživljanju prostega časa in k zdravemu načinu življenja. Odprli bodo tudi vrata vsem zainteresiranim ter predstavili programe športa in rekreacije za otroke, mladostnike, odrasle in starostnike invalide.