Izbrane vsebine ob razstavi UMETNOST, ŠPORT IN DEDIŠČINA

Ob razstavi Umetnost, šport in dediščina, ki je na ogled med 25. septembrom in 14. oktobrom 2017 v Centru kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana, so sodelujoče ustanove izbrale kakovostne vsebine s tematiko športa in gibanja.

V Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, so pripravili izbor kakovostnih leposlovnih in poučnih knjig s športno tematiko za otroke in mlade, od predšolskega obdobja do konca srednje šole, pa tudi za družine, pedagoške in strokovne delavce v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, športnih društvih … Pri izboru so bili še posebej pozorni na knjige z znakom kakovosti zlata hruška, ki ga podeljuje MKL, Pionirska od leta 2010 dalje.

znak-zlata-hruska

V Slovenskem filmskem centru so pripravili izbor slovenskih filmov in manjšinskih koprodukcij na temo športa in športnih dejavnosti.

Regijski portal Kamra, spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah, vključuje tudi športne vsebine. Na Albumu Slovenije v kategoriji Šport lahko dostopate do športnih vsebin, od smučanja, jadranja in padalstva, do nogometa, atletike in šahovskega turnirja.