Evropski teden športa je pred vrati – Pridružite se nam!

Evropski teden športa, ki ga v Sloveniji koordinira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z ministrstvi ter številnimi strokovnimi in športnimi organizacijami, je namenjen povezovanju izvajalcev programov športa za vse, upravljavcev in lastnikov športnih objektov ter medijev.

Naš skupni cilj je povečati delež redno gibalno aktivnih Slovencev in prispevati k uravnoteženosti medijske podobe športa – opozoriti na dejstvo, da je šport pomembna prvina kakovosti življenja vsakega prebivalca Slovenije.

 

K SODELOVANJU VABIMO:

 

  • lastnike in upravljavce športnih objektov: lokalne skupnosti, športna društva in klube ter zasebnike, da v času Evropskega tedna športa odprejo vrata in omogočijo brezplačno vadbo vsem zainteresiranim javnostim;
  • izvajalce športnih programov: športne organizacije, zasebne športne delavce, javne ustanove, da podprejo iniciativo »teden odprtih vrat« in ponudijo brezplačno udeležbo na programih, ki jih izvajajo;
  • izobraževalne institucije (šole, vrtce in srednje šole), da se pridružijo iniciativi;
  • druge strokovne ustanove (npr. kulturne, zdravstvene institucije), ki s svojimi projekti in programi prispevajo k ciljem Evropskega tedna športa;
  • vse državljanke in državljane Slovenije.

 

KAKO LAHKO SODELUJETE?

 

Brezplačne dogodke in dejavnosti, ki jih želite ponuditi v okviru Evropskega tedna športa v tednu od 23. do 30. septembra 2018, najsi bo to brezplačna uporaba objektov, predstavitev vaših športnih programov in vadb oziroma organizirana vodena vadba, vpišite na http://ewos.olympic.si/objavi-dogodek/ .

Olimpijski komite Slovenije bo poskrbel za objavo v medijih nacionalnega dosega.

V sodelovanju s Časopisno hišo Delo bomo 10. septembra izdali posebno prilogo, kjer bo objavljen tudi program aktivnosti v tem tednu.

 

Organizatorjem, ki so svoje dogodke v avgustu vpisali v http://ewos.olympic.si/objavi-dogodek /

bomo zagotovili praktične nagrade, iz programa #beactive.

 

Distribucija tiskanih plakatov bo potekala preko mreže regijskih pisarn OKS-ZŠZ. Plakate boste lahko prevzeli tudi v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru, Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana.

Želimo si, da bi bila sporočilnost Evropskega tedna športa #BeActive, #BoditeAktivni čim bolj izpostavljena, zato vas prosimo, da pri objavah na socialnih omrežjih, kjer imate svoj profil (FB, Instagram, Tw), uporabite tudi uradni ključnik projekta #BeActive in #BoditeAktivni. Hkrati pa označite tudi Olimpijsko reprezentanco Slovenije:

– facebook: Slovenia Olympic Team

– twitter: @TeamSlovenia

– instagram: @sloveniaolympicteam

 

Pridružite se nam in preko športa prispevajmo k boljši družbi.