V sklopu projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 začetek kampanje za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa

Z današnjim dnem MO Maribor začenja s kampanjo »Dobra motivacija. Športna aktivacija.«, ki so jo aktivirali uspešni mariborski športniki, Filip Flisar, smučar prostega sloga, Simon Marčič, enduro in rally motorist; Tomaž Barada, taekwondoist in Marcos Tavares, nogometaš NK Maribor.

Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018,  bo v obdobju med 10. in 21. septembrom 2018 izvajala kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa med občankami in občani ter tujimi obiskovalci mesta Maribor.

Kje?

V urbanem središču mesta Maribor smo na več kot 20 lokacijah postavili 14 aktivacijskih točk v obliki športnih poligonov, ki postanejo pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj. Skupaj z ambasadorji projekta Maribor – evropsko mesto športa 2018 bomo te urbane točke aktivirali in preko družbenih omrežij nagovarjali mimoidoče k njihovi uporabi in nadaljevanju športnih aktivnosti na enih izmed športnih prizorišč v okolici centra mesta.

 Prvo aktivacijsko točko, ki se nahaja na sredini Trga Leona Štuklja sta danes aktivirala uspešna mariborska športnika Filip Flisar, smučar prostega sloga ter Simon Marčič, enduro in rally motorist. Hitrejši čas, 27 sekund in 10 stotink, je dosegel Filip Flisar, ki poziva vse Mariborčanke in Mariborčane, da sodelujejo v izzivu in ga skušajo premagati.

 Kako?

Svoj podvig posnemite in ga objavite na Facebook strani Maribor – European city of sport s hashtagom #mbsport18. Zmagovalca izziva, ki bo dosegel najboljši čas, bomo nagradili s promocijsko majico in Športno kapo Evropsko mesto športa 2018.

Vseh 14 aktivacijskih točk ima pripisana navodila v slovenskem in angleškem jeziku s ciljem, da v kampanji sodelujejo tudi tuji obiskovalci našega mesta. Cilj kampanje je, da povečamo število aktivnih občanov in obisk športnih objektov ter naravnih športnih površin v okoli mesta Maribor.

 

Več informacij o kampanji, aktivacijskih točkah in sodelovanju v izzivu se nahaja na spletni strani www.mariborsport.si in Facebook strani: https://www.facebook.com/MariborCityofSport2018/

 

 

Na tem linku si lahko ogledate aktivacijske točke po Mariboru.