Akcija hriBRANJE – prispevek k povezovanju športne in bralne kulture 

V Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin se pričenja akcija hriBRANJE.

Ob Evropskem tednu športa (23. 9. – 30. 9.), Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–8. 10.), Festivalu pohodništva Dolina Soče (21. 9.–7. 10.) in Festivalu Brati gore se v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin pričenja akcija hriBRANJE.
Potekala bo od 21. septembra, ko bo v organizaciji Turizma Dolina Soče v Knjižnici Tolmin predstavil svojo knjigo alpinist Silvo Karo, do 11. decembra, ko bo z nami alpinist Andrej Štremfelj.

 

Kakšen je namen in kdo lahko sodeluje?

Branje in hoja v hribe marsikomu bogatita prosti čas. Z akcijo hriBRANJE ti dve dejavnosti združujemo in spodbujamo prebiranje pohodniške in alpinistične literature tako pri otrocih kot pri odraslih bralcih.

Kako lahko sodelujem?

V vseh oddelkih knjižnice, v Tolminu, Kobaridu, Bovcu in na Potujoči knjižnici, smo pripravili kotičke z literaturo na temo gora, pohodništva in alpinizma. Kdor bo v času akcije prebral vsaj eno knjigo na to temo in izpolnil bralni kupon, bo sodeloval v nagradnem žrebanju ob zaključku akcije. Kdor pa se bo v času akcije povzpel na kakšen hrib, lahko na kupon odtisne planinski žig. Bralce z največjim številom žigov čaka posebna nagrada.

Sodelujoči v akciji lahko izberejo knjige po lastnem okusu ali si pomagajo s seznamom predlogov za branje.