Fraport Slovenija, kot aktivno letališče v času Evropskega tedna športa

Iniciativi Evropskega tedna športa, ki bo v Sloveniji letos že četrtič, se je pridružilo tudi ljubljansko letališče.

Med 23. in 30. septembrom bodo na pomen telesne dejavnosti opominjali potnike in sodelavce ter jih spodbujali k aktivnejšemu življenju.
Pripravili so številne aktivnosti, s katerimi želijo h gibalni aktivni spodbuditi zaposlene. Niso pa pozabili seveda niti na potnike. V povezavi si lahko ogledate video.
V okviru evropskega tedna športa bodo na več točkah v terminalu potnike spodbujali, naj bodo aktivni tudi na poti. Napotki za prilagojene raztezne in krepilne vaje, pripravljene pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, bodo prikazana na digitalnih zaslonih in zgibankah. Potniki bodo tako lahko za boljše telesno počutje poskrbeli kar med potovanjem, v terminalu ali na letalu.Promocija zdravja pri delu je v Fraportu Slovenija eden od pomembnih strateških ciljev na področju sistema varnosti in zdravja pri delu. Velik poudarek dajejo spodbujanju aktivnega preživljanja prostega časa. V skladu z letnim načrtom podjetje zagotovi sredstva za različne športne aktivnosti. V letu 2017 so na takšnih zaposleni skupaj pretekli kar 792 km in prekolesarili 1.400 km.Pobudi Fraport Slovenije so se pridružili tudi mladi olimpijci, ki jih naslednji teden čaka dolg pot na mladinske olimpijske igre v Argentino. Potnikom, ki so čakali na terminalu odhodov so tako demonstrirali vaje, ki jih lahko izvajajo med daljšimi leti in skrbijo za zdravje tudi v zraku. Plavalki Neža Klančar, Tina Čelik, košarkarja Erik Groznik in Dan Osrečki ter mlada ambasadorka Ela Mičunović so z vajami na poti pripravljeni, da odletijo proti Argentini, potniki pa so z veseljem poslušali njihova navodila in izkušnje s potovanj na treninge in tekmovanja.