Dobrodelni večerni tek za športnike iz socialno šibkih okolij

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je v petek zvečer, po koncu prvega dne Olimpijskega festivala, zbralo skoraj 400 ljudi, ki so v center prestolnice prispeli z dobrodelnim namenom.

Olimpijski komite je v okviru Evropskega tedna športa organiziral Dobrodelni večerni tek Migimigi za dober namen, s katero je zbiral sredstva za Fundacijo za športnike iz socialno ogroženih okolij. Dobrodelni večerni dogodek je bil namenjen vsem, ki so želeli s tekom ali hojo pomagati mladim vrhunskim športnikom na poti do uspeha.

Cilj dogodka je bil preteči 1.000 krogov in Adriatic Slovenica, veliki sponzor Olimpijske reprezentance, bo podarila 5.000 eur Fundaciji za športnike iz socialno šibkih okolij. Tekači so imeli na voljo 3 ure, na čelu le-teh pa je bil maratonec Bogomir Dolenec, za katerega je bil to že 35. maraton po vrsti. Jutri z maratonom nadaljuje v Tolminu, 5. oktobra pa se vrača nazaj v Velenje, od koder je 25. avgusta tudi štartal.

Skupaj je na večernem dogodku teklo 326 tekačev, med katerimi so bili tudi mladi olimpijci, ki v ponedeljek odpotujejo na mladinske olimpijske igre v Buenos Aires.

Cilj je dosežen: zbrali smo 5.000 eur za športnike iz socialno šibkih okolij