Evropski teden športa 2019 je tu

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje #BEACTIVE je “Bodi aktiven, bodi zdrav”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije smo z Evropskim tednom športa začeli že v soboto, ko smo na gorenjskem, skupaj z Regijsko pisarno Jesenice, organizirali finale Športnih iger zaposlenih. Zmagovalci letošnjega projekta za zaposlene v Sloveniji je bila banka SKB, ki je ponosno prevzela naslov najboljše ekipe.

V nedeljo je sledila vadba za vse športne navdušence, ki se veselijo plezanja, skakanja, dvigovanja,… skupaj s skupino SIJ smo sončno nedeljo izkoristili za rekreacijo na jeklenih poligonih za vadbo na prostem. Migali smo na vseh devetih jeklenih poligonih in otvorili športno jesen!
VIDEO

Z današnjim dnem se tako po celotni Evropi začne najobsežnejši rekreativni projekt, ki že 5 leto zapored privablja številne športne in manj športne navdušence, da se gibajo in živijo zdravo ter aktivno.