Podjetje TALUM, d.d. med finalisti za #BeActive nagrado “Aktivno delovno mesto”

18. oktobra 2019 so bile v Budimpešti podeljene #BeActive nagrade najuspešnejšim, ki so bili nominirani v treh kategorijah in sicer: aktivno delovno mesto, aktivno izobraževalno okolje in lokalni heroj.

Med 64 prijavljenimi v navedenih kategorijah iz vse Evrope, se je Slovensko podjetje Talum uvrstilo med tri finaliste v kategoriji aktivno delovno mesto. Strokovna žirija je njihovo zgledno dolgoletno skrb za športno aktivnost in zdravje zaposlenih prepoznala kot primer dobre prakse in zgled tudi ostalim podjetjem v Evropi. Prvo mesto in nagrado je prejela organizacija Sport Malta.

Prireditve sta se udeležila predstavnika podjetja,  Darja Vodušek Vtič in  Venčeslav Škerget, ki sta tudi osebno zaslužna za uspešnost podjetja na tem področju.

Talum sicer kot sodobno proizvodno podjetje sodi v svetovnem merilu v ozek krog najučinkovitejših proizvajalcev elektroliznega aluminija, aluminijevih zlitin in izdelkov iz aluminija. Uvršča se med deset največjih izvoznikov v Sloveniji, saj 85 % odstotkov svoje proizvodnje proda na tujih trgih.

V Talumu so prepričani, da je zdravje temelj za dobro in uspešno življenje in delo tako za posameznika kot za organizacijo, zato aktivnosti na področju promocije zdravja zaposlenih sistematično izvajajo že od leta 1998 v okviru projekta Zdravo Talum. Od leta 2012 je skrb za zdravje zaposlenih vključena v strategijo družbe.