Otvotitev Evropskega tedna športa letos s spletno konferenco

V okviru nemškega predsedstva Svetu evropske unije bo nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve, ter nemška gimnastična zveza gostila spletno konferenco predsedstva, ki bo potekala 24. septembra 2020.

Spletna konferenca z naslovom „Partnerstva za telesno dejavnost in šport – Bodite aktivni!“ bo namenjena povezovanju nacionalnih in evropskih deležnikov iz sektorja športa, zdravja in urbanizma.

Statistične raziskave kažejo, da je velik del prebivalstva v Sloveniji aktiven a še vedno jih del ni in te je potrebno k temu spodbuditi  saj je redna telesna dejavnost izredno pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja. Telesna nedejavnost je eden poglavitnih razlogov predčasne umrljivosti.

Podobna situacija je tudi v ostalih evropskih državah. To nima negativnih posledic zgolj za zdravje posameznika, temveč tudi za celotno družbo in njeno gospodarstvo; potencial, ki ga ponuja šport in vadba, pa ostajata neizkoriščena. Skupaj si prizadevamo za povečanje stopnje aktivnosti prebivalstva. Vprašanje pa je, kako biti pri tem učinkovit. Kako lahko dosežemo ljudi, ki so pripravljeni živeti bolj aktivno, a jih pri tem ovirajo različne zunanje okoliščine in kako jih lahko pri tem podpremo?

Predvidevamo, da so partnerstva in mreženje bistveni za doseganje in motiviranje neaktivnih ljudi.

Registrirajte se, pridružite se razpravam, če želite odgovore na ta vprašanja, delite svoje pozitivne izkušnje in bodite del spremembe v #BeActive Evropi.

 

Več informacij in registracija:www.presidency-conference.de