S TOYOTINIM BeActive TEKOM ONKRAJ MEJA ZAKLJUČEK PESTREGA CELODNEVNEGA DOGAJANJA V LJUBLJANI

V soboto, 24. septembra, so tekači po ulicah Ljubljane s skupinskim Toyotinim BeActive tekom Onkraj meja, ki ga je organizirala Toyota Slovenija v sodelovanju Olimpijskim komitejem Slovenije in Paralimpijskim komitejem Slovenije zaključili celodnevno pestro športno dogajanje v Ljubljani.

Po vodstvom tekaških trenerjev društva Priprave je nekaj manj kot 100 tekačev otvorilo Evropski teden športa lahkotnih nog in naredilo #BeActive teden še boljl zanimiv, vesel in tekaško razpoložen. Zbrali so se v Ljubljani, se ogreli in pretekli 5 kilometrov za svoje dobro počutje, povezovanje in čisto veselje.

Skoraj 100 tekačev se je zbralo ob 18.00 uri na KONGRESNEM TRGU in se po začetnem plesnem ogrevanju z zumbo podalo na tek. V lahkotnem koraku so pretekli približno 5 kilometrov. Tekli so v skupinah:

– 5 km v tempu 6.30 – 7.00 min/km,

– 5 km v tempu 5.45 – 6.00 min/km.

Vsak izmed tekačev je prejel brezplačno #StartYourImpossible zapestnico, ki  jih bo opominjala, da vedno zaupamo vase in vztrajajmo naprej ne glede na situacijo, ki nas doleti.

Prvi tekači so se na Kongresni trg vrnili že pred 19. uro, sledilo je nekaj razteznih vaj, prijeten klepet, potem pa so si skupaj z obiskovalci Olimpijskega festivala uživali v ognjenem šovu Čupakabra.