SLOfit ocenjen za najboljši evropski projekt medgeneracijskega povezovanja v športu

V okviru Evropskega tedna športa, ki po vsej Evropi poteka vse od leta 2015, Evropska komisija podeljuje tudi nagrade najboljšim evropskim projektom v različnih kategorijah.

Letošnja novost je kategorija medgeneracijskega povezovanja, kjer je po oceni 4-članske strokovne komisije, glavno nagrado prejel projekt SLOfit. Med 62-imi projekti, ki so kandidirali za BeActive nagrado v štirih različnih katgorijah, je Sloveniji zmago prinesel projekt Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani. Na svečani podelitvi sta iz rok komisarke Marije Gabriel v imenu Fakultete za šport, UL nagrado prevzela prof. dr. Maja Pajek, prodekanja za znanost, in prof. dr. Gregor Jurak, raziskovalec in vodja projekta SLOfit.

Nagrada v kategoriji #BeActive Across Generation Award, je bila letos razpisna prvič in je namenjena projektom, ki spodbujajo medgeneracijsko povezovanje v športu. Podeljuje se projektom in programom, ki uresničuje dejstvo, da imajo lahko vsi ljudje, ne glede na starost, koristi od dejavnosti, ki izboljšujejo zdravje in dobro počutje. Za nagrado so se potegovali projekti, ki vključujejo spodbujanje dejavnosti, ozaveščanje ali olajšanje dostopa do športa in telesne dejavnosti za vse generacije.

BeActive nagrada se sicer podejuje v štirih kategorijah. Poleg kategorije medgeneracijskega povezovanja v športu tudi #BeActive education award, ki nagrajuje projekte, ki spodbujajo vljučevanje otrok v športne programe izven dejavnosti, ki poteka v oviru šolskega programa in se osredotočajo na šport, pošolske dejavnosti in druge ustvarjalne rešitve, ki gradijo aktivno izobraževalno okolje. #BeActive Workplace Award slavi projekte, ki spodbujajo telesno dejavnost na delovnem mestu, kot na primer zagotavljanje prh za kolesarje, tekače, sestanke stoje, sprehode v času kosila in druge ustvarjalne rešitve za oblikovanje aktivnega delovnega okolja. V kategoriji #BeActive Local Hero pa se potegujejo posamezniki, ki si dosledno prizadevajo za spodbujanje udejstvovanja v športu in telesni dejavnosti v svoji lokalni skupnosti.

To je bila za Slovenijo prva glavna BeActive nagrada, pri čemer so se razični projekti med najboljše v Evropi uvrstili že četrtič zapored.