Športno aktivni na 55. mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju od 13. do 17. Septembra

Na 55. mednarodnem obrtnem sejmu na celjskem sejmišču je bilo v okviru razstavnega prostora Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v luči prihajajočega nacionalnega praznika, 23. septembra, Dneva slovenskega športa in Evropskega tedna športa obiskovalcem na voljo vrsto nagradnih #BeActive športnih izzivov.

Preizkusili so se lahko v namiznoteniškem, golf, lokostrelskem in ravnotežnem izzivu in se potegovali za uporabne nagrade, ki jih je pripeval Olimpijski komite Slovenije –  Združenje športnih zvez. Kratki in in zabavni izzivi, ki so potekali ves čas sejma so bili dobra spodbuda obiskovalcem, da so dodatno razgibali telo ter se napolnili z energijo.

V petek, 15.9. sta Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Slovenska turistična organizacija organizirala posvet o športnih prireditvah, ki so priložnost za razvoj turizma v dopustniških krajih in bi jih morala kot veliko priložnost bolj prepoznati tudi turistična podjetja. Udeleženci so se seznanili z izsledki študije o ekonomskih učinkih športnih prireditev ter s primeri dobrih praks organiziranja in izvedbe večjih športnih dogodkov in prireditev, ki pomenijo velik prispevek k razvoju turizma na posameznih destinacijah in imajo tudi velik pomen za vso državo, ne le lokalno. V okviru okrogle mize je potekala razprava o pomenu športnih dogodkov za gospodarstvo, turistične kraje in lokalno prebivalstvo. Pozornost so namenili tudi vprašanju, kako športne dogodke organizirati trajnostno. Sodelovali so predstavniki organizatorjev pomembnih mednarodnih športnih dogodkov, turističnih krajev in gospodarstva. Predstavniki MGTŠ so predstavili aktualne javne razpise s področja turizma.