Vodena vadba na jeklenih športnih poligonih za vadbo na prostem

14 krajev po Sloveniji (Ravne na Koroškem, Jesenice, Murska Sobota, Ljubljana, Grosuplje, Nova Gorica, Mozirje, Krško, Prevalje, Postojna, Ptuj, Tržič, Pivka in Slovenj Gradec)
nedelja, 27. september 2020

⏲ 10:00 – 12:00
Lokacija:14 krajev po Sloveniji (Ravne na Koroškem, Jesenice, Murska Sobota, Ljubljana, Grosuplje, Nova Gorica, Mozirje, Krško, Prevalje, Postojna, Ptuj, Tržič, Pivka in Slovenj Gradec)
Opis: Skupina SIJ (Slovenska industrija jekla) in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez sta ob podpori lokalnih skupnosti v občinah širom Slovenije občanom v uporabo predali 13 SIJ zunanjih športnih poligonov, ki so plod lastne izdelave. Vadba na poligonu bo marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti. Da bi bila vadba učinkovita in predvsem varna bo v času Evropskega tedna športa in sicer v nedeljo, 27.9.2019 od 10. do 12. ure na vseh poligonih prisoten športni strokovnjak, ki bo vsem željnim vadbe na voljo za strokovno svetovanje.

Organizator: Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju z Regijskimi pisarnami OKS-ZŠZ
Več informacij: sijpoligoni.olympic.si

Ostali dogodki

Jutranja vadba na prostem

nedelja, 27. september 2020
⏲ 7:30 – 8:00
Lokacija: Igrišče pri Športnem domu Sevnica
Opis: Vaje 1000 gibov po metodi doktorja Nikolaya Gishina. Peventivna dejavnost proti vsaki bolezni, posebno še za utrjevanje imunskega sistema.
Pričakovana udeležba: 15
Kontaktna oseba: Društvo šola zdravja – skupina Sevnica
tel.: /
e-mail: /
spletna stran: /

8. KONJIŠKI MARATON

nedelja, 27. september 2020
⏲ 9:00 – 13:00
Lokacija: Mestni trg 1, 3210 Slovenske Konjice
Opis: Ideja o Konjiškem maratonu je tlela leta. Pravšnja mera poguma in dopolnjujoči se karakterji so ustvarili ekipo, ki je trdo delala, da je v deževnem jutru, septembra 2013, luč sveta ugledal 1. Konjiški maraton.

Zadnja septembrska nedelja je dan za tekaški dogodek s prelepo traso – skozi Dravinjsko dolino, mimo vinorodnih gričev, do turističnih Zreč, kjer se obrne in pelje nazaj do vznožja Konjiške gore skozi ciljno črto v središču starega mestnega jedra Konjic. Najdaljša trasa meri polmaratonskih 21 km, dopolnjujeta pa jo še srednjeprogaških 10 km in rekreativnih 5 km. Otroci se pomerijo na otroških tekih – na Konjičkovem teku za predšolske otroške in Teku šolarjev za osnovnošolce.

Konjiški maraton je znan po posebni skrbi za tekmovalce, pristni domačnosti in vrhunski organizaciji. Darilna vrečka je vsako leto vredna več od same prijavnine. Dogodek spremlja še posebnost, Glasbeni maraton, na katerem v startno-ciljni ravnini ter ob trasi nastopa več kot 200 glasbenikov. Tako tekače najmanj na vsakem kilometru motivira nova glasbena točka, v cilju pa se ob podelitvi medalj odvija pravi glasbeni spektakel. Da je Konjiški maraton res poseben, dokazuje dejstvo, da mu je Atletska zveza Slovenije kot prvemu in edinemu podelila posebno priznanje za organizacijo, po tem, ko je prireditev prvič v zgodovini slovenskih tekaških prireditev dosegla vse organizacijske točke.

V letu 2019 sta na 7. Konjiškem maratonu padla državna rekorda v cestnih tekih na 10 km tako v moški kot v ženski kategoriji.
Pričakovana udeležba: 450
Kontaktna oseba: Anton Noner
tel.: 041661658
e-mail: teci@konjiskimaraton.si
spletna stran: www.konjiskimaraton.si

Športna pomlad 2020 – Mariborska transverzala

nedelja, 27. september 2020
⏲ 9:00 – 19:00
Lokacija: Maribor
Opis: »Pot do osvojitev najvišjih vrhov sveta, se začne na najnižjem domačem gričku«

Namen Mariborske transverzale je spoznati mesto in okolico malo drugače kot smo navajani. Skozi pohode na 7. Mariborskih gričev, ter Urban in vrh Mariborskega Pohorja ( Bellevue ), ki mu lahko rečemo Mariborski Triglav bomo spoznali Maribor in okolico iz različnih perspektiv. Srečali se bomo z zgodovino mesta, s pravljičnimi pripovedkami, turistično ponudbo, ter izvedeli zakaj smo lahko ponosni na naš Maribor in začutili njegovo pravo sporočilo.

Vsa navodila za sodelujoče bodo objavljena na spletni strani.
Pričakovana udeležba: 500
Kontaktna oseba: ŽŠD Maribor, Aleš Antolinc
tel.: 041731666
e-mail: info@sportnapomlad.si
spletna stran: www.sportnapomlad.si

Vodena vadba na SIJ jeklenih poligonih za vadbo na prostem

nedelja, 27. september 2020
⏲ 10:00 – 12:00
Lokacija: Murska Sobota
Opis: Vodena vadba na SIJ fitnes napravi v M.Soboti.
Pričakovana udeležba: 30
Kontaktna oseba: Branko Recek
tel.: 041 389 905
e-mail: branko.recek@gmail.com
spletna stran: /

Športna vadba na jeklenem športnem poligonu

nedelja, 27. september 2020
⏲ 10:00 – 12:00
Lokacija: Za Sovičem
Opis: Predstavitev vadbe na jeklenem športnem poligonu za občane Postojne.
Pričakovana udeležba: 20
Kontaktna oseba: Tomislav Tiringer
tel.: 041 688 642
e-mail: /
spletna stran: /

<< Prejšnji dan | Naslednji dan >>