Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«. Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sled še zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnikom panogah lahko pričnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva.

Ker sledimo sloganu »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, prav vsi otroci prejmejo priznanje in praktično nagrado za udeležbo in uspešen nastop.

Datumi in lokacije

16. in 17. september:
MOS Celje

17. september:
Slovenj Gradec

19. september:
Vrhnika

20. september:
Logatec

21. september:
Murska Sobota

22. september:
Jesenice

23. september:
Sežana

24. september:
Mozirje

24. september:
Romska Mini olimpijada v Ljubljani

>> Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: info@olympic.si