Slovenija planinari

?Valvasorjev dom pod Stolom
? nedelja, 30. september 2018

Lokacija: Naj planinska koča: Valvasorjev dom pod Stolom
Opis: Varno in doživeto doživljanje gorskega sveta za vse je vodilo projekta Slovenija planinari, ki ga v Evropskem tednu športa v sodelovanju z OKS-ZŠZ pripravlja Planinska zveza Slovenije ter tako spodbuja gibanje in rekreacijo v naravi.

Skupaj s posameznimi planinskimi društvi pripravljamo različne dogodke, ki so razpršeni po celi Sloveniji in namenjeni vsem, ne glede na njihovo starost, spol ter fizično pripravljenost. Prav vsak se lahko udeleži dogodkov ter tako doživi radost in lepoto gorskega sveta.

Osrednji dogodek bo v nedeljo, 23. septembra, pri Valvasorjevem domu pod Stolom
– naj planinski koči 2018, ki so jo v tracionalni poletni akciji PZS in spletnega portala Siol.net okronali obiskovalci gora.

Organizator: Planinska zveza Slovenije
Več informacij:
Damjan Omerzu
e-mail: pr@pzs.si
spletna stran: www.pzs.si/

Romska Mini olimpijada

?Murska Sobota
? nedelja, 30. september 2018

⏲ 10:00 – 12:00
Lokacija: 9000 Murska Sobota (Google zemljevid)
Opis: Namenjena otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi, saj se držimo načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«. Namen je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Organizator: Romska športna zveza Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije.
Več informacij:
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez
e-mail: sportzavse@olympic.si

Ostali dogodki

18. rekreativni kolesarski maraton občine Puconci

? nedelja, 30. september 2018
⏲ 10:30 – 14:00
?Lokacija: Puconci
Opis: Rekreativni kolesarski maraton , s štirimi različno dolgimi in težavnimi progami (17, 30, 50 in 67 km). Udeleženci prejmejo praktično darilo, malico in napitke na okrepčevalnicah ter v startno ciljnem prostoru. Najstarejši udeleženec in udeleženka ter najštevilčnejša skupina prejmejo pokal.

Startnina :
– 12 eur posamezniki
– 10 eur imetniki Olimpijske kartice, organizirane skupine z najmanj 8 člani, predprijavljeni do 21.9.2018
– 5 eur otroci in mladina do 14 leta starosti
Pričakovana udeležba: 300 ljudi
Kontaktna oseba (organizator):
Športna zveza Puconci – Janez Lipič
tel.
041 650 463
e-mail:
mitja.crnkovic@puconci.si 
spletna stran: 
/

Ples ob drogu v vodi

? nedelja, 30. september 2018
⏲ 12:00 – 13:00
?Lokacija: Fakulteta za šport Ljubljana, Gortanova ul. 22, 1000 Ljubljana (Google zemljevid)
Opis: 
Ples ob drogu danes postaja vse bolj priljubljena rekreativna vadba za tako ženske, moške in tudi otroke. Je odlična vadba za oblikovanje telesa, saj temelji zgolj na vajah z lastno težo. Ples ob drogu v vodi združuje elemente plesa, gimnastike, akrobatike ter baleta, zato tudi utegne pritegniti ljudi, ki telovadbe sicer ne marajo. Največji poudarek daje na moči in gibljivosti, ne zanemarja pa tudi medmišične koordinacije, ravnotežja in vzdržljivosti v moči. Slednja se pokaže predvsem pri vadbi plesnih koreografij. Ples na drogu zahteva v začetku nekaj osnovne moči, saj moramo biti sposobni prenašati lastno težo, kar pa zna biti za čiste začetnike že precej zahtevno. Ples ob drogu v vodi obdrži vse pozitivne lastnosti »kopenskega«, s tem da vadbo nekoliko olajša fizično slabše pripravljenim vadečim ter vadečim s povišano telesno težo. Vadba v vodi je za le-te izjemno primerna, saj jim omogoči primerno stopnjo obremenitve ter ne obremenjuje sklepov. Ker poteka v vodi je tudi bolj varna, saj znižuje tveganje za morebitne padce in poškodbe. Kot izredno zabavna in primerno zahtevna vadba je primerna za veliko večino populacije, tako starejše, mlajše, bolj aktivne in čiste začetnike.
Pričakovana udeležba:
15 ljudi
Kontaktna oseba (organizator):
Maja Virant (Plavalna zveza Slovenije)
tel.
051 330 644
e-mail:
maja@plavalna-zveza.si 
spletna stran: 
www.plavalna-zveza.si

<< Prejšnji dan