Namen projekta, ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v okviru Evropskega tedna športa, je namenjen športni dejavnosti in animaciji otrok v vrtcih od starosti 3 do 6 let. To je ciljna skupina, ki potrebuje čim več informacij o športu, predvsem pa spodbudo in prijetne prve korake v športu.

V sklopu olimpijske športne urice bodo otroci skupaj s športniki, športnimi društvi ter ob prisotnosti vzgojno izobraževalnega osebja vrtca izvedli sledeče aktivnosti:

– kratka predstavitev športa iz katerega izhaja gost – športnik ali pa društvo, ki obiskuje otroke – ogrevanje za izvajanje športne programa;
– športni program, ki bo vključeval različne elementarne igre, štafetne igre, druge aktivnosti za razvijanje motoričnih sposobnosti;
– zaključni del, ki bo vključeval risanje športnih in olimpijskih motivov, izpolnjevanje knjižic z dodatnimi zabavnimi vsebinami (kviz, križanka, poveži pike, nariši športnika, nariši športne rekvizite, fotografijo z utrinki urice, evidenco opravljenega dela, ter predlogi za vsakodnevno vključevanje v šport).

K sodelovanju vabimo vrtce, ki bi želeli za svoje otroke v sklopu evropskega tedna športa izvesti Olimpijsko športno urico. Svoj interes lahko sporočite na elektronski naslov sportzavse@olympic.si.