Kaj je zdrav ┼íport mladih? – Strokovni posvet o gibanju in prehrani

­čôŹGrand hotel Union, Ljubljana
ÔĆ▓´ŞĆ┬á8:30 – 12:45

Lokacija: Grand hotel Union, Miklo┼íi─Źeva cesta 1, Ljubljana
Opis: Ministrstvo za zdravje in Fakulteta za ┼íport vas vabita na strokovni posvet KAJ JE ZDRAV ┼áPORT MLADIH: Kaj lahko zdravniki, trenerji, ┼íportni pedagogi in star┼íi naredimo za bolj┼íe zdravje mladih ┼íportnikov? Strokovnjaki razli─Źnih profilov bomo pregledali ┬áizzive na podro─Źju prehrane in telesne dejavnosti mladih, ter skupaj za─Źrtali smeri skupnega in usklajenega delovanja v prihodnje. Posvet bosta vodila Marta Bon in Igor E. Bergant. Strokovni posvet je del aktivnosti Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 Dober tek Slovenija.
Prijava: do 20. septembra 2017 oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavite se na posvet-sport.mz@gov.si (v povratni e-pošti navedite vaše podatke: ime, priimek, ustanova).
Organizator: Ministrstvo za zdravje in Fakulteta za šport
Ve─Ź informacij:┬áOkvirni program najdete tukaj.

Ostali dogodki

Mini olimpijada

ÔĆ▓´ŞĆ┬á9:00
Lokacija: Novo mesto
Opis:┬áNamenjena otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne ┼íole. Otroci spoznajo razli─Źne ┼íportne discipline, velik poudarek pa je na predstavitvi olimpijskega gibanja ÔÇô olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi, saj se dr┼żimo na─Źela ┬╗pomembno je sodelovati ne vedno zmagati┬ź. Namen je spodbuditi otroke k redni ┼íportni aktivnosti ter jih navdu┼íiti za ┼íport in aktivno ┼żivljenje.
Organizator: Olimpijski komite Slovenije ÔÇô Zdru┼żenje ┼íportnih zvez
Ve─Ź informacij:
Športna zveza Novo Mesto
Metod Jerman
tel. 041/422 666

Predstavitev aktivnosti za krepitev zdravja in spodbujanje zdravje prijazne telesne dejavnosti v zdravstvenih domovih in lokalnih skupnostih

Lokacija:┬áve─Ź lokacij po Sloveniji
Opis: Predstavitev aktivnosti za krepitev zdravja in spodbujanje zdravju prijazne telesne dejavnosti v zdravstvenih domovih in lokalnih skupnostih.
Organizator: Zdravstveni domovi in lokalne skupnosti v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in Ministrstvom za zdravje
Ve─Ź informacij: Okvirni program najdete tukaj.

Razstava Umetnost ┼íport in dedi┼í─Źina

Lokacija: Center kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana
Opis:┬áNa razstavi bomo z razli─Źnimi dejavnostmi predstavili, kako se vzgoja in izobra┼żevanje, umetnost, dedi┼í─Źina in ┼íport ┼że prepletajo, kako jih lahko ┼íe pove┼żemo, spoznali bomo kakovostne kulturne vsebine, ki vklju─Źujejo tudi ┼íport in gibanje oziroma telesno dejavnost. Razstava je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobra┼żevanju, ┼íportnim pedagogom iz razli─Źnih ┼íportnih ustanov ter organiziranim skupinam otrok/u─Źencev/dijakov iz vzgojno-izobra┼żevalnih zavodov.
Organizator: Ministrstvo za kulturo RS,┬áMinistrstvo za izobra┼żevanje znanost in ┼íport RS (Direktorat za ┼íport in Urad za razvoj zobra┼żevanja),┬áZavod RS za ┼íolstvo,┬áOlimpijski komite Slovenije ÔÇô Zdru┼żenje ┼íportnih zvez,┬áFakulteta za ┼íport Univerze v Ljubljani
Ve─Ź informacij:┬ákulturnibazar.si

Festival za tretje ┼żivljenjsko obdobje

ÔĆ▓´ŞĆ┬á9:00 – 18:00
Lokacija: Ljubljana (Cankarjev dom)
Opis: Edinstvena prireditev za starej┼íe v Sloveniji in najve─Źja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posve─Źen aktivnemu staranju, izbolj┼íanju kakovosti ┼żivljenja starej┼íih in uresni─Źevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in na─Źine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izbolj┼íanju ┼żivljenja starej┼íe generacije in tudi druge usmeri na to pot.
Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno dru┼żbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in politi─Źnimi sferami ter s tem po svojih mo─Źeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim re┼íitvam.
Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu so┼żitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. ─îasovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starej┼íih.
Organizator: Zveza društev upokojencev Slovenije, Proevent, Zavod rikus
Ve─Ź informacij:
Zveza društev upokojencev Slovenije
Kebetova ul. 9
1000 Ljubljana
tajnistvo@zdus-zveza.si

Proevent d. o. o.
Dunajska cesta 10, p. p. 3558
1000 Ljubljana
info@f3zo.si
www.f3zo.si

┼áportni duh v gledali┼í─Źu (delavnica)

ÔĆ▓´ŞĆ┬á10:00
Lokacija: Center kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana
Opis:┬áV gledali┼í─Źu je prostor tudi za ┼íport. Na odru pripoveduje zgodbe o zmagah in porazih, o tekmovalnosti in mo┼ítvenem duhu, o zagnanosti, po┼żrtvovalnosti, nepremagljivosti in ranljivosti. ┼áport in gledali┼í─Źe ustvarjata dramati─Źno napetost in imata veliko ─Źustvenega potenciala. Oba zahtevata odli─Źno psihofizi─Źno pripravljenost igralcev, intenzivne vaje, dobro komunikacijo, sodelovanje med igralci in ekipni duh, namensko gibanje teles, izvedbo v ┼żivo pred ob─Źinstvom … Uprizoritvena umetnost in ┼íport sta si torej ┼że naravno zelo blizu. Obstajajo celo oblike gledali┼í─Źa, ki so ┼íport, kjer igralci tekmujejo v razli─Źnih disciplinah po to─Źno dolo─Źenih pravilih igre. Na delavnici bomo iskali sti─Źne to─Źke med gledali┼í─Źem in ┼íportom, spoznali tudi gledali┼íki ┼íport ter preizkusili, kako lahko z gledali┼íkimi tehnikami spodbujamo razvoj dru┼żbenih in komunikacijskih kompetenc ter vrednot, ki so pomembne tako za ┼íport kot za gledali┼í─Źe in, seveda, za ┼żivljenje.
Za ustvarjalno-gibalno delavnico, ki povezuje razli─Źna podro─Źja, naj bodo udele┼żenci udobno oble─Źeni in obuti. Udele┼żba je brezpla─Źna.
Organizator: Slovenski gledali┼íki in┼ítitut ÔÇô SLOGI
Ve─Ź informacij: sandra.jenko@slogi.si

Tovarna telovadnega orodja – JOR

ÔĆ▓´ŞĆ┬á12:00 in 18:00
Lokacija: Muzej Ribnica – ┼áportni center Ribnica, Majnikova ulica 2, Ribnica
Opis: Vodenje po stalni razstavi.
Organizator: Muzej Ribnica – ┼áportni center Ribnica
Ve─Ź informacij:
Marina Gradišnik
marina.gradisnik@guest.arnes.si
tel. 041/ 764 022

Evropski teden ┼íporta v Osrednji knji┼żnici Celje

Lokacija:┬áOsrednja knji┼żnica Celje, Muzejski trg 1a, Celje
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta bodo v vseh oddelkih Osrednje knji┼żnice Celje promovirali knji┼żni─Źno gradivo s ┼íportno vsebino.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Andreja Videc
tel. 03/426 17 14
www.knjiznica-celje.si

Športna Kamra

Lokacija: Spletni portal Kamra
Opis: V evropskem tednu športa bodo na domoznanskem spletnem portalu Kamra izpostavili vsebine na temo športa.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Robert O┼żura
tel. 03/426 17 14
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Celje)

Lokacija:┬áOsrednja knji┼żnica Celje
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorjem Robertom O┼żuro. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Osrednja knji┼żnica Celje
Ve─Ź informacij:
Robert O┼żura
tel. 03/426 17 14
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Ljubljana)

Lokacija:┬áMestna knji┼żnica Ljubljana
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorico Anjo Tr┼ían Frkovi─ç. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Mestna knji┼żnica Ljubljana
Ve─Ź informacij:
Anja Tršan Frković
tel. 01/600 13 43
www.kamra.si

Športne vsebine na Kamri (Murska Sobota)

Lokacija:┬áPokrajinska in ┼ítudijska knji┼żnica Murska Sobota
Opis:┬áV evropskem tednu ┼íporta organizirajo predstavitve portala s poudarkom na ┼íportnih vsebinah. Predstavitve so namenjene predvsem ┼íolajo─Źi se mladini in bodo potekale po predhodnem dogovoru s koordinatorico Klaudijo Sedar. Ponujajo mo┼żnost izvedbe v knji┼żnici ali v ┼íolah.
Organizator: Pokrajinska in ┼ítudijska knji┼żnica Murska Sobota
Ve─Ź informacij:
Klaudija Sedar
tel. 02/530 81 14
www.kamra.si

Branje je za duha to, kar je telovadba za telo (razstava)

Lokacija:┬áMestna knji┼żnica Ljubljana, Knji┼żnica Jo┼żeta Mazovca, Zalo┼íka cesta 61, Ljubljana
Opis:┬áKnji┼żna razstava biografij ┼íportnikov in druge ┼íportne literature ter promocija knji┼żevnosti s temami iz ┼íporta in ┼íportne kulture. Vstop prost.
Organizator: Mestna knji┼żnica Ljubljana
Ve─Ź informacij:
tel. 01 308 54 00
moste@mklj.si
www.mklj.si

<< Prejšnji dan | Naslednji dan >>