Flash Move – zaplešimo v Evropski teden športa!

Vsa Evropa bo v okviru kampanje “Now We Move” otvorila evropski teden športa s projektom Flashmob – FlashMOVE. Potekal bo v soboto (10. sep. 2016), ob 11. uri po vsej Evropi.

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran drugič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Vloga nacionalnega koordinatorja v Sloveniji je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije- Združenju športnih zvez, ki skupaj z ostalimi partnerji pripravlja številne dogodke po vsej Sloveniji. V Sloveniji bomo evropski teden športa obeležili med 16. in 23. septembrom.

Vsa Evropa pa bo v okviru kampanje “Now We Move” ‒ Sedaj se gibamo otvorila evropski teden športa z vseevropskim projektom Flashmob – FlashMOVE. Dogodek bo potekal v soboto, 10. septembra 2016, ob 11. uri po vsej Evropi. V Sloveniji ga izvaja Športna unija Slovenije – Zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo, nacionalni partner v projektu Evropski teden športa, ki je poskrbela za atraktivno koregorafijo, primerno za vsakogar.

Flash Move koreografija je kot nalašč za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga. Je preprosta in živahna ter se razvija postopoma, tako da se lahko vsakdo pridruži skupini – tako otroci, odrasli kot starejši. Za njeno izvedbo ne pričakujemo popolnih plesnih gibov, gledališke umetnine ali akrobacij. Bistvo je, da organizirana skupina nastopajočih in mimoidoči ustvarijo veliko aktivno skupino. Vsako leto tako ena od evropskih držav sestavi enostavno koreografijo, ki jo potem na določen dan izvedejo društva, šole, posamezne interesne skupine po vseh evropskih državah.

Oglejte si koreografijo:

Več informacij najdete TUKAJ.