Evropski teden športa obeležili tudi v slovenskih občinah

Evropskemu tednu športa so se pridružili tudi v mnogih Slovenskih občinah, med drugimi tudi v občini Vojnik.

Teden športa so letos v občini Vojnik združili s tednom mobilnosti, ter ga popestirli s športnimi aktivnostmi in zdravim načinom življenja. Na dogodku 22.9. so predstavili šport in gibanje z zdravim načinom življenja. Pri tem so sodelovala različna društva, zavodi in posamezniki, ki so omogočili, da je dogodek potekal v prijetnem vzdušju. Obiskovalci so tako bili neposredno vključeni v pestro celodnevno dogajanje.

sdr

Dan so namenili različnim aktivnostim, ki so bile povezane z zdravjem, gibanjem in zdravo prehrano. S sodelovanjem Centra za krepitev zdravja in ZD Vojnik so poskrbeli za meritve krvnega tlaka in sladkorja, Medgeneracijski center Vojnik, Kamrica so poskrbeli za predstavitev mobilne knjižnice na kolesu, društvo Dobra volja pa je poskrbela za sladke in zdrave prigrizke.

 

Otroci so se lahko preizkusili  vožnjo s kolesom na spretnostnem poligonu, ki ga je postavila Osnovna šola Vojnik. Policijska postaja Vojnik je predstavila delo policistov ter policijsko vozilo.  Sodelujoči so si lahko pobližje ogledali električna kolesa in jih lahko tudi preizkusili. Zaključek dneva pa je potekal predvsem v vzdušju predavanj o zdravi drži in motnji hranjenja, ki je danes velika težava, še posebej med mladimi.  V prihodnosti si želijo še več takšnih dogodkov in dogajanj povezanih z športom in zdravim načinom življenja.