AKTIVNI DAN STAREJŠIH #BEACTIVE

Današnji osrednji dogodek Evropskega tedna športa je bil namenjen starejšim prebivalcem. Na Faulteti za šport so se družili v okviru dogodka ”Aktivni dan starejših”.

Starejši udeleženci Evropskega tedna športa na dogodku ”Aktivni dan starejših” so dokazali, da leta niso ovira za aktivno ukvarjanje s športom. Dobra volja, optimizem in veselje so vrline, ki jih odlikujejo, ko so se v sklopu delavnic za tretje življenje obdobje, družili na Fakulteti za šport v Ljubljani.

Šport ni le gibalna aktivnost, ima tudi izredno močno socialno komponento, ki je modra še toliko bolj pomembna v tretjem življenjskem obdobju. Aktivno staranje nam dviga kakovost življenja. Zato je bil namen srečanja z vadbo, predavanji in praktičnimi delavnicami posameznikom podati osnovne informacije, kako to kakovost čimbolje doseči.

Seniorji so se ob 9.00 uri zjutraj lahko preizkusili v brezplačni telovadbo, ki sicer poteka vsako jutro ob 7.30 po različnih krajih po Sloveniji, ob vsakem vremenu.  Vadbo vodijo usposobljeni prostovoljci, mreža vadečih skupin pa se hitro širi po vsej Sloveniji. Program podpira Ministrstvo za zdravje in je del aktivnosti Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim želimo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalcev. Po vadbi vas vabimo na predavanja o pomenu športa starejših, kjer vam bodo strokovnjaki s Fakultete za šport predstavili tudi priporočila za športno vadbo v tem življenjeskem obdobju.