Strokovni posvet: ”Kaj je zdrav šport mladih?”

Današnji osrednji dogodek Evropskega tedna športa #BeActive je bil strokovni posvet o gibanju in prehrani s tematiko ”Kaj je zdrav šport mladih?”

Partnerja projekta Evropski teden športa v Sloveniji, Ministrstvo za zdravje ter Fakulteta za šport sta v centru Ljubljane, v Grand hotelu Union, organizirala strokovni posvet o gibanju in prehrani, katera tematika je bila mladostno naravnana.
Posveta z naslovom ”Kaj je zdrav šport mladih?” se je udeležil tudi Olimpijski komite Slovenije, kjer je kot aktivni sogovorec na posvetu sodeloval v.d. generalnega sekretarja pri krovni športni organizaciji, Blaž Perko.Strokovni posvet je del aktivnosti Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 Dober tek Slovenija. Govorci so se dotaknili tem, kot so, kaj lahko zdravniki, trenerji, športni pedagogi in starši naredijo za boljše zdravje mladih športnikov? Strokovnjaki različnih profilov so pregledali  izzive na področju prehrane in telesne dejavnosti mladih ter začrtali smeri skupnega in usklajenega delovanja v prihodnje.