Pridružite se Evropskemu tednu športa in prispevajte k boljši družbi

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA – TEDEN ODPRTIH VRAT

Evropski teden športa, ki ga v Sloveniji koordinira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z ministrstvi ter številnimi strokovnimi in športnimi organizacijami, je namenjen povezovanju izvajalcev programov športa za vse, upravljavcev in lastnikov športnih objektov ter medijev.

Naš skupni cilj je povečati delež redno gibalno aktivnih Slovencev in prispevati k uravnoteženosti medijske podobe športa – opozoriti na dejstvo, da je šport pomembna prvina kakovosti življenja vsakega prebivalca Slovenije.

K SODELOVANJU VABIMO:

  1. lastnike in upravljavce športnih objektov: lokalne skupnosti, športna društva in klube ter zasebnike, da v času Evropskega tedna športa odprejo vrata in omogočijo brezplačno vadbo vsem zainteresiranim javnostim
  2. izvajalce športnih programov: športne organizacije, zasebne športne delavce, javne ustanove, da podprejo iniciativo »teden odprtih vrat« in ponudijo brezplačno udeležbo na programih, ki jih izvajajo
  3. izobraževalne institucije (šole, vrtce in srednje šole), da se pridružijo iniciativi
  4. druge strokovne ustanove (npr. kulturne, zdravstvene institucije), ki s svojimi projekti in programi prispevajo k ciljem Evropskega tedna športa,
  5. vse državljanke in državljane Slovenije.

KAKO LAHKO SODELUJETE?

Brezplačne dogodke in dejavnosti, ki jih želite ponuditi v okviru Evropskega tedna športa v tednu od 23. do 30. septembra 2018, najsi bo to brezplačna uporaba objektov, predstavitev vaših športnih programov in vadb oziroma organizirana vodena vadba, vpišite na http://ewos.olympic.si/objavi-dogodek/. Olimpijski komite Slovenije bo poskrbel za objavo v medijih nacionalnega dosega. V sodelovanju s Časopisno hišo Delo bomo 10. septembra izdali posebno prilogo, kjer bo objavljen tudi program aktivnosti v tem tednu.

Organizatorjem, ki bodo svoje dogodke vpisali v http://ewos.olympic.si/objavi-dogodek/ bomo zagotovili praktične nagrade, iz programa #beActive. Zaloge so seveda omejene, zato pohitite z vpisom.

Vsem, ki se boste pridružili iniciativi in v tednu od 23. do 30. septembra organizirali brezplačne možnosti sodelovanja v športnih programih in/ali uporabo športnih objektov, boste imeli možnost obveščanja javnosti preko medijev tako na nacionalni, kot tudi na regionalni in lokalni ravni. Pripravljeni bodo plakati, ki bodo na voljo izvajalcem programov za potrebe obveščanja javnosti. Na voljo bodo tudi v digitalni obliki preko spletne strani http://ewos.olympic.si.

Distribucija tiskanih plakatov bo potekala preko mreže regijskih pisarn OKS-ZŠZ. Da bomo lahko pravočasno zagotovili dovoljšne število plakatov, nam svoje potrebe najkasneje do 20. avgusta 2018 sporočite na naslov sportzavse@olympic.si. Plakate vam bomo dostavili do 10. septembra.

Vabilo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez g. Bogdana Gabrovca in ministrice za znanost, izobraževanje in šport, dr. Maje Makovec Brenčič si lahko preberete TUKAJ.

Pridružite se nam in preko športa prispevajmo k boljši družbi. 

Vaš odziv pričakujemo na naslovu sportzavse@olympic.si, lahko pa nas tudi pokličete na 01-230 60 06.