Simbioza giba 2018

Po koncu Evropskega tedna športa bomo v oktobru gibali tudi s Simbiozo giba. 

Evropski teden športa spodbuja ljudi h gibalni aktivnosti. In ne le zadnji teden septembra, temveč vse leto. Skupaj s partnerji pripravljamo številne aktivnosti in dogodke, kjer si lahko izberete šport, ki vas najbolj pritegne in vas bo motiviral tudi v prihodnje.

Z gibanjem in športno rekreacijo pa bo zaznamovan tudi oktober. Prihaja namreč že peta zaporedna vseslovenska akcija Simbioza Giba 2018! V tednu med 15. in 22. oktobrom 2018 bodo povezali vse generacije in vljudno vabljeni, da se jim pridružite in odprete vrata svoje lokacije: zdravstveni centri in domovi, šole, vrtci, domovi starejših občanov, športni objekti, prostovoljska rekreativna društva ali katerekoli druge lokacije, ki želite zagotoviti zabavo prek medgeneracijskega gibanja!

Cilj vseslovenske akcije Simbioza Giba je promocija zdravega in aktivnega življenja ter staranja, skupaj s predstavitvijo novih in obstoječih vadb za vse generacije! Moto njihovega projekta tudi letos utrjujejo s sloganom VSE ŽIVLJENJE SE GIBAMO – GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE.

Vaša vloga v lokalnem okolju je izrednega pomena, zato vas vabijo, da pri projektu sodelujete tako, da v tednu med 15. in 22. oktobrom organizirate brezplačne aktivnosti ter udeležencem omogočite, da spoznajo nove aktivnosti. Odprite vrata vaše lokacije in popestrite teden Simbioza Giba. Tek, plavanje, igre z žogo, pohod, medgeneracijska vadba, nordijska hoja, plesi, splošna vadba, raznolike meritve – Simbioza Giba je projekt, ki podpira vse oblike. Sami izberite tisto, ki vam v vašem okolju najbolj ustreza.

Več o pozivu pa vam je na voljo na povezavi  http://www.simbioza.eu/sl/2018/novice/simbioza-giba-2018-ponovno-na-konju