V Žalcu dan s športniki invalidi

Ljubljana, 28. september – Evropski teden športa je prinesel druženje in tekmovanje s športniki invalidi. V športni dvorani v Žalcu so obiskovalcem v organizaciji Zveze za šport invalidov-Paralimpijskega komiteja Slovenije in nacionalnega koordinatorja evropskega tedna v športu Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez prikazali številne paralimpijske discipline, mladi člani iz športnih društev pa so se s športniki invalidi tudi pomerili.

V športni dvorani v Žalcu je potekalo druženje s športniki invalidi, ki so predstavili paralimpijske discipline in se v njih pomerili z mladimi člani različnih športnih društev iz regije. »Zbranim so prikazali veščine parakolesarstva z Gregorjem Habetom v osrednji vlogi, odbojko sede s članico slovenske reprezentance Leno Gabršček, paranamizni tenis z izjemno uspešnim Lukom Trtnikom, paraatletiko in paraatletom Tadejem Encijem , košarko na vozičkih in paralokostrelstvo« so pojasnili na Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ). Vsi, tako obiskovalci kot tudi udeleženci, so lahko za nasvet in mnenje vprašali izkušenega športnika invalida ter trenerja.

V torek, 29. septembra, pa bo Evropski teden namenjen aktivnostim starejšim. Tudi v jeseni življenje je namreč pomembna skrb za gibanje in redno telesno dejavnost. Zato kar 15 slovenskih krajev organizira Aktivni dan starejših, kjer bodo na voljo meritve, posvetovanje s strokovnjaki in tudi jutranja vadba.