Vodena vadba na SIJ jeklenih poligonih za vadbo na prostem potekala po vsej Sloveniji

V okviru Evropskega tedna športa je v nedeljo med deseto in dvanajsto uro potekala vodena vadba na jeklenih športnih poligonih za vadbo na prostem v 13. krajih po Sloveniji. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez jih je poklonila 14. lokalnim skupnostim po Sloveniji Skupina SIJ –  Slovenska industrija jekla.

Jekleni poligoni za vadbo na prostem že razveseljujejo občane štirinajstih občin in sicer Nove Gorice, Pivke, Postojne, Jesenic, Tržiča, Ljubljane, Grosuplja, Mozirja, Slovenj Gradca, Prevalj, Raven na Koroškem, Murske Sobote, Ptuja in Krškega. V nedeljo, 27. septembra pa so v času Evropskega tedna športa regijske pisarne OKS-ZŠZ občanom zagotovile možnost vadbe pod strokovnim vodstvom. Vadbe so se udeležili številni ljudje vseh generacij.

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla z različnimi aktivnosti pod skupnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebuja jekleno voljo. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih pa jo želijo prebujati pri vseh ljudeh. Ob vsakem poligonu je tabla z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka, ki s svojo zgodbo v ljudeh prebuja jekleno voljo.