Z jekleno voljo so zmage bliže

V okviru Evropskega tedna športa so v petek, 24. septembra, med 17.00 in -19:00 uro na vseh zunanjih jeklenih vadbenih poligonih Skupine SIJ v 14 občinah po Sloveniji organizirali brezplačno vadbo pod vodstvom športnega strokovnjaka.

Namen jeklenih poligonov za vadbo na prostem je športno infrastrukturo približati čim širšemu krogu uporabnikov. Olimpijski komite Slovenije -Združenje športnih zvez in Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla, sta jih do sedaj v skupnem projektu postavila že v 14. slovenskih občinah: Ravne na Koroškem, Jesenice, Murska Sobota, Ljubljana, Grosuplje, Nova Gorica, Mozirje, Krško, Prevalje, Postojna, Ptuj, Tržič, Pivka in Slovenj Gradec.Na poligonu v Grosupljem so se povabilu na vadbo pod vodstvom športnega strokovnjaka odzvali otroci. Gimnastična trenerka Lučka Mrzelj iz ŠD Grosuplje je otroke popeljala skozi uro vadbe na poligonu. Naredili so vse korake, ki so priporočeni za varno in uspešno vadbo. Uvodoma so se skupaj dobro ogreli, potem pa se na poligonu sprehodili preko palete različno zahtevnih telovadnih vaj. Večina otrok, ki se je udeležila vadbe poligon, že dobro pozna in ga redno obiskuje. A nove ideje za vadbo in varna roka športnega trenerja so vedno dobrodošli. Vseh 14 jeklenih poligonov je preko celega leta brezplačno na voljo vsem uporabnikom. Vaje si po svojih željah prilagaja vsak uporabnik sam, nekaj idej pa lahko najdemo tudi na informativnih tablah, ki so postavljene ob poligonih. Preko QR kode na bližnji tabli dostopamo tudi video priporočil za vadbo, ki jih je pripravil naš odlični telovadec Sašo Bertoncelj.

Zunanji jekleni vadbeni poligoni so plod domačega znanja in izdelave. In če poligone zaznamuje jeklo kot material, pa številne športnike odlikuje jeklena volja. Številni športniki v svoji karieri poznajo vzpone in padce, in če želijo po padcih nazaj dvigniti, velikokrat potrebujejo jekleno voljo.

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla z različnimi aktivnosti pod skupnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebuja jekleno voljo. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih pa jo želijo prebujati pri vseh ljudeh. Ob vsakem poligonu je tabla z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka, ki s svojo zgodbo v ljudeh prebuja jekleno voljo.

Bodite aktivni in prebujajte svojo jekleno voljo skozi vse leto.

Vse informacije o jeklenih poligonih Skupine SIJ najdete na spletni strani sijpoligoni.olympic.si.