DRŽAVNI PRAZNIK DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA IN PRIČETEK EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA V NOVEM MESTU PROSLAVILI S ŠPORTNIMI IGRAMI ZAPOSLENIH

Športna zveza Novo mesto je 23. 9. 2022, na državni praznik, Dan slovenskega športa in začetek Evropskega tedna športa v Novem mestu priredila Športne igre zaposlenih. Letos že tretje leto zapored.


Tekmovanja so se odvijala v Športnem parku Loka, na Stadionu Portovald, Teniških igriščih Portovald ter Kegljišču Vodnjak. Športnih iger se je udeležilo več kot 250 tekmovalcev iz 24 delavnih organizacij iz vse Slovenije, ki so se pomerile v 8 panogah in disciplinah in sicer teku na 2400 m, malem nogometu, košarki 3×3, odbojki na mivki, kegljanju, petanki, tenisu in šahu.

Otvoritve prireditve se je udeležil prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik ter Urban Kramar, predstavnik kabineta župana MO Novo mesto. Prisotne je nagovoril tudi predsednik Športne zveze Novo mesto in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Novo mesto, mag. Metod Jerman.